Sarajevski san

8,00 

Zbirka priča Sarajevski san prati Orhana, momka na rubu dvadesetih koji se nakon godina izbivanja svijetom vraća u svoj rodni grad koji svakoga dana postaje sve prazniji. Orhanovi prijatelji i poznanici Renata, Ena, Ajdin i mnogi drugi napuštaju domovinu i ostavljaju iza sebe sve dobro i loše što im je dosadašnji život pružao. Svaka priča donosi novu ispovijest iz kulturne i društvene opresije sarajevske mladeži. Od zlostavljanja koje Renata proživljava u ljubavnoj vezi, preko kamenovanja koje se desi homoseksualcu Ajdinu, do Orhanove depresije i suicidalnosti izazvane sumornom svakodnevnicom. Priče iz zbirke Sarajevski san nabijene su promišljanjima s ruba političko-društvene toksičnosti BiH, s jedne strane, te sveopće čežnje i želje za ostankom u domovini s druge.

Nema na zalihi

Opis

ARMAN FATIĆ rođen je 13.8.1992. u Sarajevu, BiH. Završio je prvi ciklus studija filozofije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, a za vrijeme studija gostovao je na Filozofskom fakultetu u Beču. Radi kao glavni urednik filmske platforme Duart News (Zagreb, Hr), te kao koordinator akvizicija i promocija u filmskoj produkciji i distribuciji Taskovski Films (London, UK).

Pisao je i objavljivao filmske i književne tekstove u nizu web i printanih magazina i novina na prostoru Ex-Yu, među kojima su: Pulse (Beograd, Srb), Kinotečknik (Ljubljana, Sl), Preporodov Journal (Zagreb, Hr), Oslobođenje (Sarajevo, BiH). Do sada je objavio dvije knjige „Meddah i Fildžan“ (Književna Zadruga, 2021) i „Sarajevski San“ (Književna Zadruga, 2021). Arman je digitalni nomad, te trenutno nije moguće odrediti tačno mjesto na kojem živi i radi.

Dodatne informacije

Težina 110 g
Dimenzije 20 × 1 × 13 cm