Meddah i fildžan

8,00 

U zbirci priča “Meddah i fildžan”, Armana Fatića, pripovjedač uz šolju kafe izlazi iz ose vremena i kreće na jedan put analogija i historije. Svaka priča donosi novu pripovijest iz Turske historije, politike, umjetnosti, kulture, ali ono što te priče čini uzajamno povezanim, kako strukturalno tako i sižejno, jesu razlozi zbog kojih su one ispričane. Razlozi su pripovjedačeve životne veze i situacije koje on vješto, poput fotografa, izvlači iz vremenskog toka, gleda na njih samorefleksivno, pri tome dajući čitateljima svoju životnu historiju, ali i lekciju iz kulture i historije jednog starog evroazijskog naroda.

Nema na zalihi

Opis

ARMAN FATIĆ rođen je 13.8.1992. u Sarajevu, BiH. Završio je prvi ciklus studija filozofije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, a za vrijeme studija gostovao je na Filozofskom fakultetu u Beču. Radi kao glavni urednik filmske platforme Duart News (Zagreb, Hr), te kao koordinator akvizicija i promocija u filmskoj produkciji i distribuciji Taskovski Films (London, UK).

Pisao je i objavljivao filmske i književne tekstove u nizu web i printanih magazina i novina na prostoru Ex-Yu, među kojima su: Pulse (Beograd, Srb), Kinotečknik (Ljubljana, Sl), Preporodov Journal (Zagreb, Hr), Oslobođenje (Sarajevo, BiH). Do sada je objavio dvije knjige „Meddah i Fildžan“ (Književna Zadruga, 2021) i „Sarajevski San“ (Književna Zadruga, 2021). Arman je digitalni nomad, te trenutno nije moguće odrediti tačno mjesto na kojem živi i radi.

Dodatne informacije

Težina 110 g
Dimenzije 20 × 1 × 13 cm